Producten Spa

Chloorvrije en biologische waterverzorgingsproducten voor uw whirlpool of Swim Spa

SpaBalancer is de innovatie waarmee u het water in uw whirlpool helder, zuiver en geurloos houdt – volledig biologisch en chloorvrij.

Met SpaBalancer is het water van uw whirlpool zeer zacht en wordt uw huid niet meer geïrriteerd. Een prikkende huid behoort daarmee tot het verleden: uw huid behoudt zijn natuurlijke bescherming tegen zuren en droogt niet langer uit. Zelfs met een gevoelige huid of eczeem kunt u weer genieten van uw whirlpool.

SpaBalancer verandert de aanwezige kalk in het water en beschermt zo het technische gedeelte van uw whirlpool. Daardoor wordt de levensduur van uw whirlpool aanzienlijk verlengd en heeft u minder gauw te maken met dure reparaties van door kalkafzetting aangetaste pompen of gecorrodeerde leidingen. Ook het kussen en de isolatieafdekking van uw whirlpool gaan veel langer mee omdat ze niet meer worden blootgesteld aan de agressieve dampen van desinfectiemiddelen.

In plaats van elke twee tot vier maanden het water van uw whirlpool te vervangen kunt u met SpaBalancer het water veel langer gebruiken. Zo draagt u bij aan een schoner milieu terwijl u tegelijkertijd energie en geld bespaart.

Voordelen van Spa Balancer

 • Extreem gemakkelijke waterverzorging: één maatbeker per week. 
 • SpaBalancer behoudt de natuurlijke pH-waarde van het water en werkt bij iedere pH-waarde. 
 • Werkt met iedere waterhardheid. 
 • Werkt ook zonder ozon-generator. 
 • Aanvullende middelen zijn niet langer nodig.
 • Het water wordt geurloos. 
 • Geen kalk- of vuilophopingen meer boven de waterlijn.
 • Nooit meer insmeren: het water is aangenaam zacht en huidvriendelijk. 
 • Geen huidproblemen: geen krassen, jeuk of strakgetrokken huid. Ook bij eczeem kunt u van uw whirlpool genieten.
 • Geen rode of ontstoken ogen meer. 
 • Geen problemen bij het ademen. 
 • Niet meer afspoelen om van de overheersende chloorgeur af te komen na een bad in de whirlpool.
 • Kussen, isolatieafdekking en de kunststof behuizing van de whirlpool worden niet langer aangetast. 
 • Dikwijls het water vervangen is niet meer nodig: slechts eenmaal per jaar het water wisselen.
 • Wanneer u het niet gebruikt (bijv. vakantie) blijft het water nog minstens vier weken kristalhelder.

Welke problemen brengt een whirlpool met zich mee?

Water in een whirlpool wordt op verschillende manieren vervuild. Veroorzaakt door de temperatuur van het water en de rijke voedingsbodem – zoals zweet, huidschilfers, huidcrèmeen haar – neemt het aantal bacteriën explosief toe.

Het filter kan slechts grotere verontreinigingen uit het water halen; de microscopisch kleine verontreinigingen, bacteriën en ziektekiemen worden niet door alle filters tegengehouden. Om het water dan toch schoon te houden worden aanvullende desinfectiemiddelen gebruikt zoals chloor, broom en actieve zuurstof.

De basiswerkwijze van deze middelen is het door middel van oxidatie doden van ziektekiemen en bacteriën. Door dit oxidatieproces ontstaan er helaas ook tal van afvalproducten die schadelijk zijn voor de gezondheid en die een aanslag kunnen zijn op de waterkwaliteit en uw gevoel van welzijn.

Een verder probleem is de opbouw van bacteriënkoloniën in de leidingen, de zogenaamde biofilm. Meer dan 95% van alle bacteriën zijn te vinden in de biofilm en zijn onbereikbaarvoor gewone desinfectiemiddelen: deze middelen doden weliswaar wel wat bacteriën maar de biofilm is zo goed als immuun voor ontsmettingsmiddelen. Om de biofilm onder controle te houden worden de doseringen van het desinfectiemiddel daarom vaak groter en groter ...
Zo wordt het water steeds agressiever voor uw huid. Geleidelijk aan wordt er steeds meer “stabiliteit” verloren totdat het “omslagpunt” nadert. Daarom moet het water in een whirlpool normaliter elke twee tot vier maanden worden ververst – een vicieuze cirkel die tot nu toe bijna niet te doorbreken was.

Hoe werkt Spa Balancer

SpaBalancer is een uniek mengsel van natuurlijke mineralen en enzymen. Stoffen die niet in het water horen worden ingekapseld op moleculair niveau. Schadelijke bacteriën worden van hun voedingsstoffen gescheiden en sterven af. De ingekapselde verontreinigingen worden door het filter verwijderd. De opbouw van de biofilm wordt tegengegaan.

Niet enkel verontreinigingen maar ook in het water opgeloste stoffen zoals calcium, ijzer, koper en mangaan worden herkend door SpaBalancer. Door de unieke werkingsformule worden de moleculaire structuren van deze stoffen veranderd. Vervolgens worden ze ingekapseld en alsnog uitgefilterd. 

Ook vet, olie en ureum wordt op deze manier onschadelijk gemaakt en verwijderd. Het water krijgt een kwaliteit vergelijkbaar met bronwater: het is kristalhelder, geurloos en aangenaam zacht voor de huid.